söndag 7 juli 2019
Kardemummakaka
En god kaka med kardemumma i fick bli lite kvällsgott men även till fikat tidigare i dag.
Hade bara ett ägg hemma så det fick styra valet av det som blev bakat i dag. Letade upp ett gammalt recept på en kaka som är enkel och snabb. Och god!
Kardemummakaka
150 gram smör
2 dl filmjölk
1 ägg
3½ dl vetemjöl
1 msk malen kardemumma eller stöt hel kardemumma ca 1 tsk
2 tsk bakpulver
1½ dl socker
Pärlsocker
Sätt ugnen på 175 grader (150 grader varmluft).
Smält smöret, häll i filmjölken.
Häll över detta i en bunke och tillsätt de andra ingredienserna. Blanda i hop allt.
Häll smeten i en smord form, strö över rikligt med pärlsocker.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Tog tillvara på två långa stänger av rabarber som såg lite ledsna ut på bänken. Kokade ihop det till en kompott, även den smaksatt med kardemumma.
Så till en kopp kaffe efter maten tog jag en bit kardemummakaka med raberberkompott.
Kokade en sån god rabarbersylt förra året, kommer dock inte ihåg hur jag gjorde... Det skrev jag inte upp, tokigt nog. Vet att jag googlade runt och gjorde något utifrån det. Även det var med kardemumma. Får göra så igen och hoppas på att jag får till det lika bra igen OCH skriver ner hur jag gjorde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar