tisdag 25 juni 2019
Rice Krispies tårta
I söndags så hade vi kalas här hemma och då fick jag återigen använda den fina flaggan som jag fyndat på Myrorna för en tjuga. Första gången var på studenten förra fredagen och som sagt nu i söndags igen.
Vi firade med kalas, och jag hade ju bland annat en kaksort som jag bakade till festen veckan innan men helt glömde bort att jag hade gjort. Sen fanns det fortfarande lite godsaker kvar att festa på så det som var nytt var tårtan.
Har gjort den till ett barnkalas för 10 år sedan, vet inte om jag gjort den någon mer gång, kanske men den är klart värd att göras oftare.
Till uppläggningsfat använde jag en gammal bricka efter min farmor och farfar, firade dem också eftersom den 23 juni var deras bröllopsdag.
Jag delade tårtan på längden istället för på mitten, och senare på kvällen fanns det inte en enda bit kvar av tårtan. Trots att jag inte var helt nöjd med den... Krämen blev lite lös tyckte jag, tror den ska vara lite tjockare och inte flyta ut så mycket. Som sagt får jag göra den fler gånger.
Receptet kommer här på den.
Rice Krispies tårta
4 äggvitor
3 dl socker
3 dl socker
4 droppar ättika
Ställ ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna hårt!
Tillsätt socker och ättika och rör om detta försiktigt.
Tillsätt därefter rice krispies, rör runt detta också så det blandas.
Bred ut på bakplåtspapper i en ugnsplåt/långpanna.
Gräddas i 60-70 minuter.
4 äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
100-150 gram smör
Vispa gulorna med socker, tillsätt mjölet och grädden, låt den koka på låg värme tills den blivit tjock.
Rör i smöret och låt krämen kallna.
När marängen är färdig och har kallnat dela den på mitten (eller längden).
Lägg hälften av krämen på den ena halvan och lägg sedan den andra halvan ovanpå.
Lägg på resten av krämen och täck med frukt tex ban eller jordgubbar.
Vispa 3 dl grädde och lägg överst på tårtan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar