måndag 6 augusti 2018

Glasyr


Bakade en sockerkaka med hallon i en långpanna på semestern, piffade upp den med en glasyr och fick till glasyren riktigt bra! Hemligheten kanske har varit att man ska vispa den med elvisp och inte röra ihop den med en gaffel. Har alltid tyckt att det är både jobbigt och krångligt och att få till den utan klumpar, men nu blev den jättebra!
Den fina rosa färgen denna gång på just den här kakan fick jag till genom att istället för vatten ta spadet i bunken från hallonen jag plockat. Tog lite mer än 2 msk för jag ville få den lite lösare än vad den blev så den var lättare att breda ut på kakan.

Sockerglasyr

4 dl florsocker
2 msk vatten
ca 5 droppar citronsaft eller ättika

Gör så här:
Blanda florsocker med vatten samt citronsaft eller ättika i en bunke.
Vispa med elvisp någon minut till en jämn trögflytande röra.
Sockerglasyren är klar att använda.
Den stelnar på ca 20 minuter.

Det står att den räcker till en stor kaka eller ca 16 mindre kakor.

Inga kommentarer: