söndag 12 juni 2016

Hemgjord vaniljsås


I dag kände jag för att göra en rabarberpaj, hade några som låg i kylen som behövde tas om hand också hämtade jag in ett par från trädgården.
Passade då också på att prova egen vaniljsås. Har gjort det någon gång förut också, men då kallrörd, nu provade jag att göra den variant som man kokar. God blir den, så även om de andra köpevarianterna med färdig på tetra eller pulver är smidigt så är det klart att detta är bättre, och godare.
Googlade lite som man numera gör om man vill hitta något :) och de flesta recepten var ganska lika, men jag utgick och gjorde från detta receptet.
Men jag tog vaniljpulver som jag rörde ner när krämen kallnat och innan jag tillsatte grädden som jag inte vispade så jättehårt, det kanske är det hon menar med "lite lösare än medelhårt"... I en del recept stod det bara att man skulle tillsätta mjölk eller grädde som inte vispades så det där är väl en smaksak.
Pajen och vaniljsåsen åts efter en god middag med ugnsstekt lax med kokt potatis och romssås.
I morgon ska det serveras ugnspannkaka, den har jag redan förberett. Den såg ut så här när den kom ut ur ugnen:


Lite rolig form på den hade den fått mitt i. Antingen äter vi den som den är eller så går det ju att steka lite bacon och ha till på sidan, för nu hade jag inget fläsk som jag hade i så det blev fläskpannkaka. Är ju gott med lite fläsk eller bacon i, eller till.

Inga kommentarer: