torsdag 10 september 2015
Krusbär
Vi har en hel del krusbär också i år, det är väldans gott det med!
Jag gjorde en liten omgång med marmelad på krusbär och plommon. Den blev riktigt god! I måndags efter träningen så smaskade jag i mig te och nybakade scones med marmeladen, och som sagt, den smakade gott!
Krusbär och plommonmarmelad
600 gram krusbär och plommon (jag hade ungefär 200 gram krusbär och resten plommon)
½ dl vatten
1 dl syltsocker
ca 2 dl strösocker
pressad citron (vet inte riktigt hur mycket jag hällde i från flaskan...någon matsked antagligen)
Ställ ett litet fat i frysen
Skölj, rensa bären och halvera krusbären, dela plommonen i lite mindre bitar. Lägg i en tjockbottnad kastrull och häll över vattnet och citronsaften.
Låt koka upp och bären släpper vätska.
Häll i sockret och rör om tills det lösts upp.
Koka upp och låt marmeladen koka en stund.
Ta fram fatet och lägg en klick marmelad på, dra med fingret igenom, om den delar sig är den klar, flyter den ihop så ska den koka lite mer.
Jag blandade två recept, ett för plommonmarmelad och ett för krusbärsmarmelad och ungefär såhär gjorde jag då. Det var inte riktigt lika på de båda recepten, men på ett ungefär.
I går tog jag och gjorde en smulpaj med krusbär, också det blev väldigt gott. Så vi har smaskat på paj både igår och idag :)
Nu är vi packade och klara jag och min son, i morgon bitti bär det av på en veckolång skolresa med alla 9:or på hans skola! Det ska bli spännande, upp tidigt om morgonen dock, alla dagar... och mycket bussåkande. Men det tar vi :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar