tisdag 6 januari 2015
Lite lat av mig
Ja jag är lite lat av mig, ibland så orkar jag inte gå till affären och handla, oftast handlar det om bröd om det behövs, gör hellre själv då. Nu har jag provat att göra fler saker för att jag inte har orkat gå till affären då det saknats det jag behöver. I fredags gjorde jag pulled pork, brukar ha bbq-sås när jag gör det. Eftersom jag ville baka mer innan jag slängde in lergrytan så orkade jag inte vänta på att affären skulle öppna och det skulle gå tid åt sånt så jag googlade och hittade ett recept med saker som jag hade hemma och kunde göra min egen. Den blev helt ok, fast visst är det bekvämare att köpa på flaska då det stänker väldans då den kokar, och då hade jag plattan på så lågt jag kunde.
I dag är det ju söndag fast det är tisdag och jag konstaterade att jag orkade inte ila iväg till affären för att köpa pulversås som jag annars brukar röra ihop om vi ska ha hollandaisesås. Så jag googlade :) finns massor av olika recept även här att prova, lite olika tillvägagångssätt. Jag tycker att jag lyckades riktigt bra, den blev god, just den här innehöll tre ingredienser. Äggula, citronsaft och smör. Kan absolut tänka mig att göra den fler gånger.
För att inte glömma bort var jag hittade det så är det lika bra jag skriver ner receptet direkt.
Hollandaisesås
2 stora äggulor
2 msk citronsaft
150 gram smör, skuret i tärningar
Blanda äggulorna och citronsaften i en kastrull.
Värm försiktigt, och vispa under tiden. Jag brukar ha i en smörtärning från början, för att ha koll på den successiva temperaturökningen.
Mata såsen med smörtärningar och se till att hålla en jämn medelvärme.
Såsen tjocknar ganska snabbt, och då gäller det att lyfta av kastrullen från plattan i tid. De sista smörtärningarna brukar jag ofta kunna vispa ned när kastrullen dragits av plattan.
Eftersom hollandaisesåsen ska serveras rumstempererad, går den bra att förbereda någon timma innan den ska ätas.
Jag gjorde så här, i receptet jag hittade så kunde man även smaksätta såsen med följande, båda eller kanske bara en av dem med tanke på kommentarerna som fanns under inlägget.
Smaksättning
1 msk finhackad schalottenlök
2 msk finhackad gräslök
Om du vill smaksätta såsen, så blanda i schalottenlöken och gräslöken precis innan den ska serveras.
Bloggen som jag hittade den på var här
Bilderna är från en promenad i slutet av året då det var soligt och kallt ute. I dag har det varit så grått och trist, solen har verkligen lyst med sin frånvaro.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar