torsdag 28 mars 2013

Skärtorsdag



Ledig idag med :) så nu sitter jag och tar en kopp kaffe och äter macka av det goda brödet som jag bakade igår. Ska ta ett ryck och göra någon nytta här hemma idag också, får se vad det blir. Matlagning men frågan är vad ska vi äta idag? Det kanske ger sig vad dagen lider.
Bakade bullar och jitterbuggare igår, så just nu är den fina kakburken som jag fått av min mamma och syster fylld med dessa goda kakor. Helt lätta att göra är de inte tycker jag, har gjort dem en gång tidigare då gick det vill jag minnas ännu sämre än igår, så jag kanske vågar mig på dem någon fler gång i framtiden. Kakan minns jag annars att min farmor brukade baka, nu minns jag inte om hon hade samma svårigheter med dem som jag har...

Hade som jag nämnt en laxsida i kylen att ta rätt på, så dels frös jag in portionsbitar av den och resten lagade jag en, i mitt tycke i alla fall, god middag. Fick bli av vad som fanns hemma men hämtade inspiration av en annan, praktiskt när man kan surfa runt på datorn. Här är receptet som jag kikade på och såhär gjorde jag.

Krämig lax
500 gram lax (hel eller i portionsbitar)
1 ask (125 gram) färskost, jag hade cantadou basilika och vitlök
3 dl vispgrädde

Lägg laxen i en ugnsfast form, salta.
Vispa samman osten med grädden till en slät sås. Häll över laxen och in i ugnen. 175 grader ca 40 minuter.

Jag vet inte riktigt hur mycket grädde jag hade, i det andra receptet så har hon 5 dl till två askar med färskost, men det här blev krämigt och gott det också, kanske inte hade fullt 500 gram lax heller då jag tog det som blev kvar när jag höll på igår. Också jag tror det var ca 3 dl grädde, jag hade en skvätt vispad grädde som blivit över sedan i måndags som jag rörde ut allt med så minst 3 dl hade jag nog. Jag ställde in laxen först och satte sedan igång med potatisen så därför körde jag den på lägre temperatur lite längre, blir ju godast så, men annars så kan man köra på lite kortare tid och högre värme, då får man nog passa så den inte blir bränd utan lägga över något på slutet.

Inga kommentarer: