onsdag 30 januari 2013

Prickar i köket

Det har blivit prickar i köket! Redan i helgen så kom de fram och nu i dag så bytte jag disktrasa och diskborste, med prickar. Ser lite trevligt ut.

Annars så har jag bakat bullar, gjorde ju förra veckan sånna som man gör i en långpanna (de är slut) men det blir väldigt mycket fyllning så jag gjorde en omgång till idag då det var så mycket kvar. Nu är de prydligt istoppade i en form och i frysen så de ser inte ut som när jag serverade dem i helgen...

Ute verkar det blåsa en del, låter en väldans massa. Varmt är det också, 4 plusgrader, inte så skoj, än så är det ju vinter.


Published with Blogger-droid v2.0.4

söndag 27 januari 2013

Rice Crispies tårta

Rice Crispies tårta har vi smaskat på idag, gott! Det här var andra gången som jag gjorde den själv men har ätit den några gånger mer än så. Första gången jag gjorde den själv var till sonens 9-års kalas, så det verkar vara en 9-års tårta! Ja nu kommer vi ju inte att fira fler 9-åringar framöver då så jag får nog göra den vid andra tillfällen nu istället.
Mamma ville ha receptet, det hann vi inte med nu innan hon åkte så jag skriver receptet här så får hon det i alla fall.

Rice Crispies tårta

4 äggvitor
3 dl socker
3 dl rice crispies
4 droppar ättika

Vispa äggvitorna HÅRT, tillsätt socker och ättika och RÖR om detta försiktigt.
Tillsätt därefter rice crispies, rör runt.
Bred ut på en bakpappersklädd plåt (långpanna) och gräddas i 125 grader, 60-70minuter.

4 äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
100-150 gram smör

Vispa gulorna med socker, tillsätt mjölet och grädden och låt koka på låg värme tills den blivit tjock. klicka i margarinet och rör runt tills det smält. Låt kallna.

När marängen är färdig och kallnat, dela den på mitten.
Lägg hälften av krämen på och lägg över den andra halvan, resten av krämen och lägg på frukt (jordgubbar, banan etc) så det täcker. Vispa 3 dl grädde och ha över frukten.

Mamma ville ha ett till recept, ett som jag ännu inte provat, men jag skulle ju kunna göra förstås innan jag skriver det här eller så skriver jag det ändå, får se vad det blir, oprövat eller inte :)

Paketdag

Idag så är det födelsedag hos oss! Min lilla tjej blir 9 idag, vad tiden går! Har bakat en ricekrisp tårta som vi ska smaska på lite senare då det kommer förbi några fler fikagäster, och antagligen blir det några fler paket än de som syns på denna suddiga bild. Dessa öppnades i morse då det blev sång, paket och lite fika på sängen. Så nu pysslas det för fullt :)


Published with Blogger-droid v2.0.4

lördag 19 januari 2013

Skidträning

I går var vi några kollegor på jobbet som var ute i kylan, det var nog runt -15 grader, men vi fick lite teknikträning på längdskidor. Det är något som jag behöver, inte för att jag kan säga att det gick så väldans mycket bättre på rundan som jag var ute på idag men jag försökte tänka mer på hur jag tog mig fram för att det skulle kännas bättre... Ja det kanske blir bättre, med tiden... Hoppas jag :)

Fint väder var det just när jag var ute, så jag kunde inte låta bli att knäppa några kort, även om de blir så där halvbra bara med mobilen.

Annars så har vi ätit hemgjord pizza till middag i kväll och efter det doppade vi ananasbitar i choklad. Mmm, gott var det!


Published with Blogger-droid v2.0.4

onsdag 16 januari 2013

Länge sedan


Känns som det var just länge sedan jag bakade, nästan något alls, men så är det väl inte riktigt, men har jag bakat har det väl blivit något fikabröd, matbröd däremot var det ett bra tag sedan. I kväll så ändrade jag på det! För nu tog jag tag i den där yoghurten som fanns i kylen sedan ett tag och bakade, dels något nytt och sedan ett annat bröd som jag bakat förut men det blev ändå inte som det riktigt antar jag då jag inte alls hade de mjölsorter som stod, utan jag tog helt andra! Fick ta det som jag hade hemma, det var inte riktigt så mycket som jag trodde att jag hade faktiskt, vilket väl på sitt sätt var bra för då kan jag köpa nytt fräscht mjöl.
Det nya receptet styrdes av en trist morot som inte var så mycket att äta, men baka däremot, på. Fick Buffé från ICA idag och såg att det skulle vara morot med och slog upp direkt och hittade det här receptet, sagt och gjort eftersom det var både morot och yoghurt i så. Vi provsmakade en bit förut i kväll och sonen kom och ville små äta på det och undrade om han fick ta med till skolan i morgon... Så det är ett gott betyg!
Nu ska jag ta och lägga mig och läsa lite i resten av tidningen tror jag och hoppas på fler recept att prova.

måndag 14 januari 2013

En kanna vitaminer


Published with Blogger-droid v2.0.4


I kväll så har jag varit lite duktig, förutom att jag varit och tränat så tog jag tag i en hög med apelsiner som började se lite väl trista ut, men för den saken skull ändå inte var dåliga, och pressade dem. Så gott! Nästan hela kannan fyllde jag, så nu har jag avnjutit färskpressad apelsinjuice.
Något annat gott som jag skrev om igår var maten som jag lagade till middag i går. Hade ingen riktig aning om vad jag skulle hitta på med lövbiffen som fanns i kylen, jag hade tänkt pizza men det räckte inte tiden till för igår, så då får man ta det som finns :) nu är ju inte lövbiff det mest tråkiga som man kan behöva ta rätt på, men eftersom vi veckan innan hos mamma åt det jag annars brukar göra som är snabbt, enkelt och gott med lövbiff ville jag göra något annat. Kollade runt lite och fastnade för ett recept hos Kryddburken. Och vad gott det blev! Börjar redan nu längta efter min matlåda i morgon :)

Lövbiff med gorgonzola

500 gram lövbiff i tunna skivor
Smör till stekning
Salt & peppar

4-5 stora tomater
Salt & peppar
1 hackad solo vitlök
200 gram Gorgonzola, Roquefort el. St Agur
2½ dl grädde
1 msk kalvfond

GÖR SÅHÄR :
Stek lövbiffen hastigt på hög värme i stekpanna, ca 20-30 sek på varje sida, salta & peppra. Steker du för länge blir dom lätt sega. Lägg upp på ett fat vartefter. Smörj en ugnsfast form och skiva tomaterna, lägg i botten. Salta & peppra, hacka vitlöken och strö över. Vispa ur stekpannan du stekt lövbiffen i med kalvfond och grädde och slå över tomaterna. Lägg lövbiffen ovanpå, smula över osten och gör ett lager till med lövbiff och gorgonzola. Gratinera i 200 grader ca 15-20 min.

Jag hade en bit gorgonzola i kylen just nu, köpte för att ha i helgerna och det är ju bra sånna här gånger. Jag hade inga stora vanliga tomater men räddade det som gick av coctailtomaterna som var i en förpackning jag hittade. Hackade en stor vitlöksklyfta, för en solo vitlök är det inte ofta jag har hemma.

söndag 13 januari 2013

Så vackert

Sol, blå himmel, klart och kallt. Så har vädret varit idag. Jag har försökt att passa på och fota en och annan bild i det vackra vädret. Eftersom inlägget nu inte blir från datorn utan från mobilen så blir det inte de bilder jag hade tänkt visa, tog dessa två bilder med mobilen. De andra bilderna och ett recept på en god lövbiff rätt får bli en annan dag istället. Mycket god middag blev det, kommer absolut att göra det igen. Nu dags att sova och ta nya tag för en ny arbetsvecka.


Published with Blogger-droid v2.0.4