En vecka i fjällen, eller egentligen lite mer än så då jag och maken åkte upp redan på torsdagen innan förra helgen. Han var ledig på fredagen och jag jobbade därifrån. Sen på söndagen när han åkte hem så stannade jag och Mjukis kvar. Jag hade fått okej på att jobba hela förra veckan därifrån och sluta redan kl 12 på dagen! Tänk om man kunde få göra det varje dag, nu klev jag upp och började kl 6 varje morgon men det var så skönt att göra kväll redan vid lunch.
Vädret var väl inte det bästa men det gjorde inte så mycket, jag läste och tittade på en och annan film. Fortfarande massor av mygg där uppe, och mellan varven försökte jag måla klart på bron, vi har ändrat färg på brädorna på bron. Som man kan se på en av bilderna där vi inte hunnit måla utsidan med vare sig grundfärg eller den nya gula färgen så var de bruna innan. Ja det blev lite annat, lite ljusare.
Att hinna måla klart var inte det lättaste beroende på både mygg och regn.
Helt ensamma var vi inte jag och Mjukis, det var förutom några andra stuggrannar en räv. Den var väldigt framåt och inte alls rädd av sig, här står jag precis nedanför bron och pratade med den. Den satte sig så fint där och tittade på mig, och höll sig i närheten väldigt länge. Den är väldigt fin men att den stryker omkring så nära är ju kanske inte helt bra, men finns tydligen två varglyor i närheten. Ja Mjukis fick inte vara ute själv, det resulterade i att han mest gick ett helt eller halvt varv runt huset och sen in igen. Som sagt var inte vädret det bästa heller, och han spenderar en stor del av sina dagar numera sovandes, men det får man göra också när man är i den åldern han kommit upp i.
Jag passade på att baka en sockerkaka en dag också, hade en del äpplen så jag passade på att leta upp ett recept med rivet äpple i. Den blev väldigt god, får passa på att göra den fler gånger nu när vi har så mycket av det.
Äppelsockerkaka med kanel
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3½ dl vetemjöl
100 gram smält smör
1 dl mjölk
½ tsk kanel
1 rivet äpple
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Smörj och bröa en form , ca 1½ liter. Pudra i lite kanel också.
Vispa ägg och socker luftigt och poröst.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och rör om.
Blanda ner det smälta smöret och mjölken och blanda till en slät smet.
Riv äpplet grovt och tillsätt det och kanelen i smeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
Känn efter med en sticka att kakan är färdig, låt den svalna något innan den vänds upp på ett fat.